BOXWOOD

Boxwood home by architect John Milnes Baker

 

A young couple with three girls bought a house within the Katonah (NY) Historic District.


Boxwood before

It was an early twentieth century Dutch Colonial suburban house on a tree-lined residential street. At the time I lived in Bedford and was a member of the Katonah Historic District Advisory Commission, so I had to recuse myself from the review of this project.  Obviously, the goal was to add to the house in such a way that the transition from the old to the new was seamless. I made precise measurements of all the pertinent architectural details and respected every characteristic to the original.

The program required a large open kitchen/family room with access to an outdoor patio that was almost five feet below the main living level of the house. There was also a need for a back entry mudroom with a closet and a place for cubbies for knapsacks, winter coats, and muddy boots. With a convenient powder room, desk area and a book lined library.  

Boxwood After PlansThree bedrooms on the second floor were to be remodeled and a new commodious master suite in the space above the new expanded family room. 

The Before & After floor plans show the way the main living level was expanded and the outside views show how the new space complements the original.

JOHN MILNES BAKER, AIA

76 Spooner Hill
South Kent, Connecticut 06785

Phone: 860.927.4262
Fax: 860.927.4294

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Visit John Milnes Baker on Linkedin