BOXWOOD

It was an early twentieth-century Dutch Colonial suburban house on a tree-lined residential street. At the time I lived in Bedford and was a member of the Katonah Historic District Advisory Commission, so I had to recuse myself from the review of this project.  Obviously, the goal was to add to the house in such a way that the transition from the old to the new was seamless. I made precise measurements of all the pertinent architectural details and respected every characteristic of the original.

The program required a large open kitchen/family room with access to an outdoor patio that was almost five feet below the main living level of the house. There was also a need for a back entry mudroom with a closet and a place for cubbies for knapsacks, winter coats, and muddy boots. With a convenient powder room, desk area, and a book-lined library.

Three bedrooms on the second floor were to be remodeled and a new commodious master suite in the space above the new expanded family room.
The Before & After floor plans show the way the main living level was expanded and the outside views show how the new space complements the original.